Air France-KLM Martinair Cargo vervoert koala's naar Nederland

KLM koala
20 april 2024 - 9:47 | Door: 
onze redactie
| Foto: KLM

Air France-KLM Martinair Cargo heeft deze week drie koala’s naar Nederland vervoerd voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Dit zei het bedrijf vrijdag in een verklaring. De Frans-Nederlandse vrachtvervoerder is naar eigen zeggen “gespecialiseerd in diervriendelijk vervoer van diverse soorten.” KLM beschikt hiertoe op Schiphol over een ‘dierenhotel.’

Het zijn de eerste koala’s in Nederland. Ze krijgen in Rhenen een eigen onderkomen onder de naam Koalia. De exemplaren voor Ouwehands zijn niet afkomstig uit Australië, hun natuurlijke leefgebied, maar werden opgehaald uit San Diego Zoo in Californië en zijn vervoerd in het vrachtruim van een passagierstoestel. 

Na aankomst zijn de dieren vervoerd naar het KLM Dierenhotel, waar ze door de douane zijn ingeklaard en een laatste gezondheidscontrole hebben ondergaan. Het ‘hotel’ is volledig toegerust op verzorging van de ‘passagiers’ voor, tijdens en na de reis.

Beschermd
De koala is internationaal beschermd. In het wild (Australië) is hun aantal de afgelopen jaren snel gedaald. Dierentuinen over de hele wereld hebben daarom programma's opgezet om de soort te behouden.

KLM Cargo vervoerde eerder reuzenpanda’s van China naar Nederland, eveneens bestemd voor Ouwehands Dierenpark.

Het gecombineerde bedrijf Air France KLM Martinair Cargo zegt te beschikken over "gespecialiseerd personeel met de benodigde kennis en vaardigheden" om dieren te begeleiden op hun reis.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Lees ook:


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen