Orderboek van Embraer op hoogste niveau in zeven jaar tijd

Embraer 175-E2
20 april 2024 - 11:12 | Door: 
onze redactie
| Foto: Embraer

Embraer maakt een sterke periode door. De Braziliaanse vliegtuigbouwer leverde in het eerste kwartaal van dit jaar 25 toestellen af, veel meer dan in 2023 over dezelfde periode. Dit blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers. Het orderboek heeft nu de hoogste waarde in zeven jaar tijd.

De stijging in Q1 kwam van de zakenjets, waarvan achttien werden afgeleverd, tegen acht in de eerste drie maanden van 2023. De output van grote commerciële toestellen bleef gelijk op zeven. Vorig jaar leverde Embraer in Q1 vijftien vliegtuigen af.

De backlog, het orderboek, steeg met 2,4 miljard dollar (+13 procent) naar een totaal van 21,1 miljard dollar. Verreweg het grootste deel van de nieuw binnengekomen  bestellingen was voor commerciële toestellen.

American Airlines
De klapper voor Embraer was de order in maart van American Airlines voor negentig E175’s. American koos hierbij niet voor de nieuwste generatie E-jets van Embraer, maar voor de wat oudere E175.

Dit heeft te maken met scope clauses: door afspraken met de Amerikaanse vakbonden mogen op bepaalde regionale toestellen minder goed betaalde piloten worden ingezet. De Embraer E175 voldoet aan deze voorwaarden, de nieuwere E2-generatie niet.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen