Kaagbaan op Schiphol na ruim twee maanden weer open

Kaagbaan Schiphol
25 april 2024 - 17:27 | Door: 
onze redactie
| Foto: Schiphol

De Kaagbaan is vanaf donderdagavond 19:00 uur weer beschikbaar voor vliegverkeer, nadat de baan ruim twee maanden dicht was voor groot onderhoud. Ondanks tegenslagen, zoals de grote hoeveelheid regen in de afgelopen weken, is het de luchthaven en aannemer Heijmans gelukt om de werkzaamheden volgens schema af te ronden.

Tijdens het groot onderhoud is er in totaal 86.800 vierkante meter aan nieuwe asfaltverharding aangebracht. Ook is de lichtinstallatie vervangen, net als 1500 meter aan hemelwaterafvoer en 160 kilometer aan elektriciteitskabels.

De komende tijd zijn er nog wel veegwerkzaamheden nodig om de baan goed en veilig te kunnen gebruiken. Op die momenten is de Kaagbaan een aantal uur per nacht niet inzetbaar. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan omliggende projecten, zoals de voltooiing van het dubbele rijbaanstelsel.

Nu het groot onderhoud aan de Kaagbaan is afgerond, richt Schiphol zich in 2024 op het reguliere jaarlijks onderhoud van de start- en landingsbanen en op de voorbereiding van het groot onderhoud aan de Buitenveldertbaan dat gepland staat in 2025.

Cadeautje
Tijdens de sluiting van de Kaagbaan moest het vliegverkeer meer gebruikmaken van de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan en Buitenveldertbaan. Daardoor kreeg een deel van de omwonenden te maken met meer overlast. Ter compensatie mochten zij van de luchthaven een cadeautje uitzoeken in de webshop, zoals wijn, repen chocolade of bioscoopbonnen.

Nu de Kaagbaan weer opengaat, is die extra overlast voorbij.

Kaagbaan Schiphol

De Kaagbaan behoort samen met de Polderbaan tot de meest gebruikte banen van Schiphol, omdat zij door hun ligging de minste overlast voor omwonenden opleveren. Beeld: Schiphol

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen