In beeld: Martinair brengt leeuw die door gebombardeerd Oekraïne zwierf naar nieuw onderkomen

Martinair Leeuwen 747
26 april 2024 - 16:44 | Door: 
onze redactie
| Foto: Air France KLM Martinair Cargo

Martinair heeft vannacht met een Boeing 747-vrachtvliegtuig twee leeuwen van Schiphol naar Zuid-Afrika vervoerd, waar ze een nieuw thuis krijgen in een 1250 hectare groot park. Eén van de leeuwen, de Oekraïense Vasylyna, heeft een bijzondere geschiedenis.

Vasylyna werd als huisdier gehouden in Oekraïne. Na de Russische inval ontsnapte de leeuw en zwierf ze door de gebombardeerde straten van een dorpje in de buurt van de Oost-Oekraïense stad Charkov, voor ze gevangen werd.

Zo kwam ze uiteindelijk bij FELIDA terecht, een opvang voor grote katachtigen in Friesland van de stichting Vier Voeters. Die organisatie zorgde ervoor dat het dier richting Zuid-Afrika kon vliegen, samen met een andere leeuw die gered was uit illegaal privébezit in Montenegro.

Air France KLM Martinair Cargo heeft veel ervaring met het vervoer van grote dieren en vloog ze met de PH-MPS, de enige vracht-747 in Martinair-kleuren, in de nacht van donderdag op vrijdag naar Johannesburg. Vanaf daar worden ze naar LIONSROCK Big Cat Sanctuary gebracht.

In LIONSROCK komen Vasylyna en de andere leeuw in een groot reservaat terecht, waar ze de rest van hun leven veilig kunnen zijn.

Vasylyna

Leeuwen

Vasylyna tijdens het transport en de aankomst in Johannesburg. Beeldmateriaal: Four Paws/Vier Voeters en Air France KLM Martinair Cargo.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen