Air Belgium krijgt van rechter langer de tijd voor reorganisatie

Air Belgium A330-200
7 mei 2024 - 15:56 | Door: 
onze redactie
| Foto: Air Belgium

Air Belgium krijgt langer de tijd voor een reorganisatie, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend. Eind vorig jaar werd bekend dat de onderneming zou stoppen met het uitvoeren van lijnvluchten en zich gaat richten op vrachtcharters en de verhuur van vliegtuigen inclusief bemanningen.

De Belgische luchtvaartmaatschappij voerde tot vorig jaar passagiersvluchten uit naar Mauritius en Zuid-Afrika. Die activiteiten bleken zwaar verlieslijdend, waarop werd besloten het roer om te gooien.

Het bedrijf bevindt zich nu in een gerechtelijke reorganisatie, met als doel om de schuldenberg af te bouwen en naar oplossingen te zoeken met schuldeisers. Op die manier moet een faillissement worden voorkomen.

Air Belgium had in principe tot 13 mei de tijd om orde op zaken te stellen, maar de rechter heeft nu het verzoek om meer tijd ingewilligd. Daardoor kan het bedrijf, dat eerder overeenkomsten sloot met een groot aantal crediteuren, tot 20 augustus werken aan een akkoord met de overige schuldeisers.

Het plotselinge staken van alle lijnvluchten zorgde voor 11.000 gedupeerde reizigers. Air Belgium werkt er naar eigen zeggen hard aan die allemaal schadeloos te stellen.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1

Ryanair
14-05-2024, 19:07
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen