eLink status API en T1 wijziging

eLink status API en T1 wijziging

De afgelopen maanden heeft Cargonaut gewerkt aan het verder ontwikkelen van eLink functionaliteiten. Graag lichten we een tweetal van de nieuwe functionaliteiten aan u toe: de eLink Status API en een wijziging voor zichtbaarheid van T1 zendingen.

eLink Status API

Binnen het eLink proces zijn er verschillende statusmomenten waarmee het verloop van zendingen via eLink kan worden gevolgd. Denk hierbij aan statussen als ‘preannounced’, ‘gate-in’ en ‘discharged’ (na het bevestigen van de overdracht). Voor eLink gebruikers is het vanaf heden mogelijk om via de eLink status API de statusupdates automatisch te ontvangen, zodat deze bijvoorbeeld verwerkt kunnen worden in het eigen IT systeem. Ook is het mogelijk om zelfs een digitale versie van de ACN bon te ontvangen via de status API waarin ook alle details van de zendingoverdracht beschikbaar zijn (bij gebruik van digitale handshake). Ten slotte worden ook de statussen Freight On Hand (FOH) en Received Cargo from Shipper (RCS) op basis van FSU berichten gedeeld. Wilt u ook gebruik maken van de eLink Status API, wilt u meer informatie over de eLink Status API, neemt u contact op via onderstaande contactgegevens.

T1 melding
Eén van de randvoorwaarden voor het kunnen voormelden van zendingen via eLink is het voldoen aan het PGTS protocol. Het PGTS protocol faciliteert Direct Aanleveringen (direct deliveries) van bijvoorbeeld T1 (transit) zendingen aan afhandelaren. In het geval van Direct Deliveries met een T1 zal de T1 melding moeten worden afgemeld bij de afhandelaar. Is er sprake van een Direct Delivery én sprake van T1, wordt er in de eLink portal sinds kort een melding getoond in het eLink Delivery Overview en in het Service Desk scherm zodat medewerkers van de afhandelaar de noodzakelijke acties kunnen doen bij aanname van de zending.

Heeft u vragen over bovenstaande functionaliteiten, neem dan contact op met Cargonaut via de Helpdesk: +31 (0)20 653 0808 of mail naar bas.wagenaars@cargonaut.nl



“eLink status API” en “T1 wijziging”

eLink status API en T1 wijziging De afgelopen maanden heeft Cargonaut gewerkt aan het verder ontwikkelen van eLink functionaliteiten. Graag lichten we een tweetal van de nieuwe functionaliteiten aan u toe: de eLink Status API en een wijziging voor zichtbaarheid van T1 zendingen. eLink Status API Binnen het eLink proces zijn er verschillende statusmomenten waarmee het verloop van zendingen via eLink kan worden gevolgd. Denk hierbij aan statussen als ‘preannounced’ (eLink vooraanmelding is gedaan), ‘gate-in’ (de chauffeur is op het terrein van de afhandelaar) en ‘discharged’ (de zending is overgeragen). Voor eLink gebruikers is het vanaf heden mogelijk om via de eLink status API de statusupdates automatisch te ontvangen, zodat deze bijvoorbeeld verwerkt kunnen worden in het eigen IT systeem. Ook is het mogelijk om zelfs een digitale versie van de ACN bon te ontvangen via de status API waarin ook alle details van de zendingoverdracht beschikbaar zijn (bij gebruik van digitale handshake). Ten slotte worden ook de statussen Freight On Hand (FOH) en Received Cargo from Shipper (RCS) op basis van FSU berichten gedeeld, wanneer deze bij Cargonaut bekend zijn. Wilt u ook gebruik maken van de eLink Status API, wilt u meer informatie over de eLink Status API, neemt u contact op via onderstaande contactgegevens. T1 melding Eén van de randvoorwaarden voor het kunnen voormelden van zendingen via eLink is het voldoen aan het PGTS protocol. Het PGTS protocol faciliteert Directe Aanleveringen (direct deliveries) van bijvoorbeeld T1 (transit) zendingen aan afhandelaren. In het geval van Direct Deliveries met een T1 zal de T1 melding moeten worden afgemeld bij de afhandelaar. Bij aanname van de zending is het voor de afhandelaar nu niet altijd duidelijk over en sprake is van een Direct Delivery met T1. Om deze reden wordt er sinds kort in de eLink portal een melding getoond wanneer er sprake is van deze combinatie. De melding is zichtbaar in het eLink Delivery Overview en in het Service Desk scherm zodat medewerkers van de afhandelaar de noodzakelijke acties kunnen doen bij aanname. Heeft u vragen over bovenstaande functionaliteiten, neem dan contact op met Cargonaut via de Helpdesk: +31 (0)20 653 0808 of mail naar bas.wagenaars@cargonaut.nl

mehr auf cargonaut.nl

Cargonaut Nederland B.V.

Folkstoneweg 42
1118 LN Schiphol, NL

company profile

Veröffentlicht von (), am 16.03.23 10:19