Nieuwe MIG’s naar aanleiding van de komst van AES ( Automated Export System)

Nieuwe MIG’s naar aanleiding van de komst van AES (Automated Export System)

Recentelijk (16 februari 2023) hebben we in navolging van de ACN-communicatie met betrekking tot AES aangegeven in een nieuwsbriefaankondiging en op onze website dat we nieuwe MIG’s gaan uitbrengen. Deze communicatie bevat deze nieuwe MIG’s (Message Implementation Guides).

Veranderingen

De belangrijkste reden voor deze nieuwe versie (v3) van de ENO is de ondersteuning van het Automated Export System (AES). Eén van de aan AES gerelateerde berichten, de Arrival at Exit (AAX), biedt de mogelijkheid om afwijkingen (‘discrepanties’) ten opzichte van de uitvoer- of wederuitvoeraangifte aan de Douane door te geven. Deze verschillen kunnen betrekking hebben op kwantiteit, gewicht (bruto- en/of nettogewicht) of ompakking van de goederen. Derhalve zijn er nieuwe data-elementen toegevoegd waarin deze verschillen gerapporteerd kunnen worden zodat Cargonaut deze kan verwerken in de bijbehorende AAX.

De nieuwe MIG’s hebben betrekking tot op de volgende berichten: (Klik op het berichttype om de betreffende MIG te openen en downloaden)

755: Notification of Exit765: Shifted Inspection
756: Rejection Notification of Exit758: Exit notification alert
Klik op de link om de betreffende MIG te openen en downloaden

Wat verandert er voor u?

Met de komst van deze nieuwe MIG’s is het de bedoeling dat uw software wordt aangepast naar de standaarden van deze MIG’s. Het is derhalve essentieel dat uw software leverancier op de hoogte wordt gesteld en de opdracht krijgt de wijzigingen aan te brengen aan uw software.

Indien u dit op prijs stelt dan kunnen wij contact opnemen met uw software leverancier om de nieuwe MIG’s aan te leveren en nader toe te lichten. Indien u hiervan gebruik wilt maken dan vernemen we dit graag van u. Het is wel wenselijk dat u uw software leverancier hiervan op de hoogte stelt zodat ons contact met hen bekend is.

Voor vragen kunt u uiteraard bij ons terecht per email naar helpdesk@cargonaut.nl of via uw bestaande kanalen.

Met vriendelijke groet,

Marco van Katwijk
Manager Cargonaut



Nieuwe MIG’s naar aanleiding van de komst van AES ( Automated Export System)

Nieuwe MIG’s naar aanleiding van de komst van AES (Automated Export System) Recentelijk (16 februari 2023) hebben we in navolging van de ACN-communicatie met betrekking tot AES aangegeven in een nieuwsbriefaankondiging en op onze website dat we nieuwe MIG’s gaan uitbrengen. Deze communicatie bevat deze nieuwe MIG’s (Message Implementation Guides). Veranderingen De belangrijkste reden voor deze nieuwe versie (v3) van de ENO is de ondersteuning van het Automated Export System (AES). Eén van de aan AES gerelateerde berichten, de Arrival at Exit (AAX), biedt de mogelijkheid om afwijkingen (‘discrepanties’) ten opzichte van de uitvoer- of wederuitvoeraangifte aan de Douane door te geven. Deze verschillen kunnen betrekking hebben op kwantiteit, gewicht (bruto- en/of nettogewicht) of ompakking van de goederen. Derhalve zijn er nieuwe data-elementen toegevoegd waarin deze verschillen gerapporteerd kunnen worden zodat Cargonaut deze kan verwerken in de bijbehorende AAX. De nieuwe MIG’s hebben betrekking tot op de volgende berichten: (Klik op het berichttype om de betreffende MIG te openen en downloaden) 755: Notification of Exit765: Shifted Inspection756: Rejection Notification of Exit758: Exit notification alertKlik op de link om de betreffende MIG te openen en downloaden Wat verandert er voor u? Met de komst van deze nieuwe MIG’s is het de bedoeling dat uw software wordt aangepast naar de standaarden van deze MIG’s. Het is derhalve essentieel dat uw software leverancier op de hoogte wordt gesteld en de opdracht krijgt de wijzigingen aan te brengen aan uw software. Indien u dit op prijs stelt dan kunnen wij contact opnemen met uw software leverancier om de nieuwe MIG’s aan te leveren en nader toe te lichten. Indien u hiervan gebruik wilt maken dan vernemen we dit graag van u. Het is wel wenselijk dat u uw software leverancier hiervan op de hoogte stelt zodat ons contact met hen bekend is. Voor vragen kunt u uiteraard bij ons terecht per email naar helpdesk@cargonaut.nl of via uw bestaande kanalen. Met vriendelijke groet, Marco van KatwijkManager Cargonaut

mehr auf cargonaut.nl

Cargonaut Nederland B.V.

Folkstoneweg 42
1118 LN Schiphol, NL

company profile

Veröffentlicht von (), am 20.03.23 16:02